Impregneren buitenmuur

Enkele voordelen
  • Gevel waterafstotend maken, terwijl de muur toch blijft 'ademen’.
  • De buitenmuur wordt brandvertragend gemaakt door de gevel impregneermiddelen dat wij op uw gevel gebruiken.
  • Het beschermt uw gevel tegen zure regen.
  • Aanzienlijk minder snel groene aanslag op uw gevel.
  • Een geïmpregneerde gevel wordt graffiti werend. Al het graffiti dat wel aangebracht wordt is door ons eenvoudig te verwijderen.

Gevel Impregneren

Wilt u ervoor zorgen dat uw muur na het stoomcleanen of zandstralen langer mooi blijft dan vroeger? Dan staan wij voor u klaar. Boeters Bedrijfsdiensten houdt zich naast het stoomcleanen en zandstralen van gevels ook bezig met het impregneren van buitenmuren. Het laten impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat uw gevel droog en schoon blijft.

We kunnen uw muren impregneren door met speciaal impregneermiddel de gevel in te spuiten, zodat water en verschillende soorten vuil niet langer in jouw gevel intrekken. Dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Op deze manier komt optrekkend vocht niet langer vast te zitten in de muur en blijft jouw gevel ook langer schoon. Er zijn verschillende soorten impregneermiddel. Wij maken gebruik van een milieuvriendelijk impregneermiddel. Hiermee willen wij zo goed mogelijk bijdragen aan het milieu.

Bekijk ook de andere soorten gevelreiniging.

Werkwijze impregneren

 
Gevel Impregneren - - Werkwijze 1

1.

We brengen het impregneermiddel onder lage druk op uw gevel aan, aan de hand van de zogenaamde vloeimethode.
Gevel Impregneren - - Werkwijze 2

2.

Wanneer het middel ingewerkt is, blijven druppels op uw gevel staan en trekken ze niet langer in. Ook wordt vuil afgestoten.
 

Waarom Impregneren?

Er zijn een aantal redenen waarom het nuttig is om uw gevel te laten impregneren. Allereerst beschermt het uw gevel tegen doorslaand vocht. Dit komt door de waterafstotende laag. Hiermee wordt uw gevel ook meteen beschermd tegen vorstschade. Wanneer uw gevel niet geïmpregneerd is kan er vocht in de muur trekken. Dit vocht kan zich bij vorst uitzetten en barsten en scheuren veroorzaken. Door uw gevel te laten impregneren bent u dit voor.

Daarnaast houdt uw gevel langer een verzorgd uiterlijk. Mossen, algen en ander vuil krijgen door het impregneermiddel weinig kans. Ontstaat er toch groene aanslag op de gevel? Dan is dit gemakkelijker te verwijderen dan bij een gevel die niet geïmpregneerd is.

Een andere belangrijke reden om uw gevel te laten impregneren is dat het de levensduur van uw gevel verlengd. Uw gevel is beter beschermd tegen weersomstandigheden en zal minder snel schade oplopen. Hierdoor gaat uw gevel langer mee. Bovendien verhoogt het laten impregneren van uw gevel de waarde van uw pand of woning.

Hoe gaan wij te werk?

Het impregneren van een gevel gaat bij Boeters Bedrijfsdiensten als volgt in zijn werking. Eerst vindt de nodige voorbereiding plaats. Deze begint bij het inspecteren van de gevel. Waarom? Impregneermiddel werkt niet goed wanneer de gevel beschadigd is. Er wordt dus gekeken of het materiaal geschikt is voor impregnatie, of de gevel vervuild of beschadigd is en welk product het beste gebruikt kan worden om jouw gevel te impregneren.

Voordat wij over kunnen gaan op het impregneren van de gevel dient de gevel brandschoon te zijn. Indien de gevel mossen, algen of andere vorm van groene aanslag bevat, moeten dient dit eerst verwijderd te worden. Anders kan de impregnatie vloeistof niet goed in de gevel trekken. Het is dus noodzakelijk dat de gevel eerst nauwkeurig gereinigd wordt.

Vervolgens zorgen wij ervoor dat uw ramen en deuren netjes afgeschermd worden. Dit doen wij voordat we beginnen aan het (reinigen en) impregneren van uw gevel. Zo worden beschadigingen voorkomen. Met een speciale sproeier brengen wij het impregneermiddel aan op uw gevel. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogstaande middelen en ervaren vakmensen. Hiermee kunnen wij u de gewenste topkwaliteit garanderen.

Wij impregneren uw gevel onder andere in Tiel, Geldermalsen, Den Bosch, Oss en Veenendaal of andere plaatsen in de omgeving.

Wilt u meer informatie over impregneren of bent u benieuwd naar de prijzen per m 2? Neem gerust contact met ons op of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Eindresultaat

 
Gevel Impregneren - - Eindresultaat 1
Gevel Impregneren - - Eindresultaat 2
Gevel Impregneren - - Eindresultaat 3

Contact

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.