Gevelreiniging en impregneren

Impregneren en gevelreiniging houden nauw verband met elkaar. Vaak wordt er gekozen om eerst de gevel te laten reinigen. Uw gevel wordt dan geheel vrij gemaakt van aanslag en vervuiling. Hierna zal uw gevel er weer verzorgd en fris uitzien.

Vervolgens gaan we van start met het impregneren. Zo blijft het resultaat van gevelreiniging langdurig zichtbaar. Doordat er een waterafstotend middel wordt aangebracht zal uw gevel beschermd zijn tegen doorslaand vocht. Ook hecht vuil zich minder snel aan het oppervlak.

Boeters Bedrijfsdiensten is gespecialiseerd in gevelreiniging en impregneren. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gevelreiniging en impregneren
Voor
Gevelreiniging - Impregneren
Na

Werkwijze impregneren

Gevel impregneren - Werkwijze

Stap 1

We brengen het impregneermiddel onder lage druk op uw gevel aan, aan de hand van de zogenaamde vloeimethode.

Gevel laten impregneren - Werkwijze

Stap 2

Wanneer het middel ingewerkt is, blijven druppels op uw gevel staan en trekken ze niet langer in. Ook wordt vuil afgestoten.

Waarom gevel laten impregneren?

Er zijn een aantal redenen waarom het nuttig is om uw gevel te laten impregneren. Allereerst beschermt het uw gevel tegen doorslaand vocht. Dit komt door de waterafstotende laag. Hiermee wordt uw gevel ook meteen beschermd tegen vorstschade. Wanneer uw gevel niet ge√Įmpregneerd is kan er vocht en vuil in de muur trekken. Dit vocht kan zich bij vorst uitzetten en zo barsten en scheuren veroorzaken. Door uw gevel te laten impregneren bent u dit voor.

Daarnaast houdt uw gevel langer een verzorgd uiterlijk. Mossen, algen en ander vuil krijgen door het impregneermiddel weinig kans. Ontstaat er toch groene aanslag op de gevel? Dan is dit gemakkelijker te verwijderen dan bij een gevel die niet ge√Įmpregneerd is.

Een andere belangrijke reden om uw gevel te laten impregneren is dat het de levensduur van uw gevel verlengd. Uw gevel is beter beschermd tegen weersomstandigheden en zal minder snel schade oplopen. Hierdoor gaat uw gevel langer mee. Bovendien verhoogt de waarde van uw pand of woning door de beschermende laag.

Gevel impregneren - Reinigen

Hoe gaan wij te werk?

Het impregneren van een gevel gaat bij Boeters Bedrijfsdiensten als volgt in zijn werking. Eerst vindt de nodige voorbereiding plaats. Deze begint bij het inspecteren van de gevel. Waarom? Impregneermiddel werkt niet goed wanneer de gevel beschadigd is. Er wordt dus gekeken of het materiaal geschikt is voor impregnatie, of de gevel vervuild of beschadigd is en welk product het beste gebruikt kan worden om jouw gevel te impregneren.

Voordat wij over kunnen gaan op het impregneren van de gevel dient de gevel brandschoon te zijn. Vervuilde gevels die mossen, algen of andere vorm van groene aanslag bevatten, moeten eerst gereinigd worden. Anders kan de impregnatie vloeistof niet goed in de gevel trekken. Het is dus noodzakelijk dat we eerst de gevel nauwkeurig reinigen.

Vervolgens zorgen wij ervoor dat uw ramen en deuren netjes afgeschermd worden. Dit doen wij voordat we beginnen aan het (reinigen en) impregneren van uw gevel. Zo worden beschadigingen voorkomen. Met een speciale sproeier brengen wij het impregneermiddel aan op uw gevel. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogstaande middelen en ervaren vakmensen. Hiermee kunnen wij u de gewenste topkwaliteit garanderen.

Wij impregneren uw gevel onder andere in Arnhem, Nieuwegein, Nijmegen, Utrecht, Zaltbommel, Tiel, Geldermalsen, Den Bosch, Oss en Veenendaal of andere plaatsen in de omgeving. Bekijk ook de andere soorten gevelreiniging.

Wilt u meer informatie over het reinigen van de gevel of bent u benieuwd naar de prijs per m²? Neem gerust contact met ons op of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

Boeters Bedrijfsdiensten

Boeters Bedrijfsdiensten stopt niet bij gevelreiniging, ook zijn wij gespecialiseerd in schoonmaakwerk, glasbewassing en reinigen van betonvloeren. Voor uw situatie is maatwerk bij ons mogelijk. In overleg streven wij altijd het maximaal behaalbare resultaat na.

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Op maat mogelijkheden
  • Gespecialiseerde vakmensen
  • Gecertificeerd en aangesloten bij:
Meer informatie

Gratis offerte

Binnen 1 werkdag reactie

Veelgestelde vragen

Wat is een gevel impregneren?

Bij het impregneren van een gevel wordt er aan de buitenkant van de muur een waterdichte vloeistof aangebracht. Dit brengen we aan door middel van een speciale spuitmachine. Zo wordt doorslaand vocht tegengehouden en vuil tegen gegaan.

Waarom een buitenmuur impregneren?

Door impregneren wordt de levensduur van uw gevel verlengt. Deze heeft namelijk minder te lijden onder de weersomstandigheden. Het impregneermiddel zorgt dat vocht wordt afgestoten en dus buiten blijft. Ook vuil zal zich moeilijker op de gevel hechten waardoor het mooie aanzicht wordt behouden. Toch ergens mossen of ander vuil? Dan is het gemakkelijk te verwijderen.

Wat kost een gevel impregneren?

Benieuwd naar de prijs voor het impregneren van uw gevel? Vraag gratis een offerte aan om een juiste indicatie te ontvangen.

Wanneer moet je een gevel impregneren?

Na het reinigen van uw gevel raden wij aan deze ook te impregneren. Zo blijft het resultaat lang zichtbaar en blijft uw woning beschermd tegen het binnendringen van vocht.

Heeft u nu last van doorslaand vocht? Dan is het van belang om zo snel mogelijk uw gevel te impregneren om zo toekomstige schade te voorkomen.

Hoe lang gaat gevelimpregnatie mee?

Het resultaat van impregneren houdt tot wel 10 jaar aan. Geniet jarenlang van een schone en nette gevel.