Enkele voordelen

van zandstralen
  • Zandstralen verwijderd bijna alle soort vuil.
  • Als u uw gevel laat zandstralen bent u samen met ons milieuvriendelijk aan het werk.
  • Steen waarop een zandstraling is uitgevoerd ziet er weer uit als nieuw.

Gevel zandstralen


Een andere soort gevelreiniging waarvan Boeters Bedrijfsdiensten gebruikmaakt is het zandstralen van uw gevel. Dit wordt ook wel softstralen genoemd. Deze soort techniek wordt gebruikt om zware vervuiling aan te pakken. Denkt u hierbij aan graffiti of roetaanslag.

Het zand waarmee de gevel bestraald wordt, wordt gemengd met water. Deze zandstraling wordt daarna met semi-hoge druk tegen de gevel aan gespoten om zo te zorgen voor de perfecte gevelreiniging.

Het stralingsafval wordt door ons netjes opgeruimd en naar een afvalbewerkingsbedrijf gebracht. Het is ook handig om te weten dat u voor deze vorm van gevelreiniging in sommige gevallen een vergunning of ontheffing nodig heeft(?). Informeer hiervoor bij uw gemeente.

In de meeste gevallen is het niet nodig om de voegen van de muur opnieuw aan te brengen, vanwege de lagere druk die gebruikt wordt ten opzichte van bijvoorbeeld stoomcleanen.

Werkwijze zandstralen gevelZandstralen - Werkwijze 1

1.

We vermengen water met een zogenaamd straalmiddel. Dat zorgt ervoor dat de gevel veel minder schade oploopt dan wanneer er enkel straalmiddel gebruikt wordt.
Zandstralen - Werkwijze 2

2.

Door het mengsel op de muur te spuiten, wordt het vuil van de muur afgesleten. Dit brengt overigens geen permanente schade aan uw gevel toe.
Zandstralen - Werkwijze 3

3.

Het mengsel dat we op de muur spuiten, ruimen we netjes op en brengen we naar een afvalverwerkingsbedrijf.


Ervaren en deskundig zandstralen

Boeters bedrijfsdiensten heeft al meer dan 14 jaar ervaring met het reinigen van gevels met behulp van zandstralen. Het zandstralen van uw gevel is een methode waar onze gekwalificeerde reinigers graag mee aan de slag gaan.

Wij zetten graag een proefstuk

Het allerbelangrijkste is dat u uiteindelijk tevreden bent met het eindresultaat. Daarom zetten we voordat we beginnen met het zandstralen een proefstuk op uw gevel. Ongeveer één vierkante meter van uw gevel wordt gereinigd als voorbeeld, zodat u een goed beeld van het eindresultaat krijgt voordat we starten met het proces. Ook is dit belangrijk voor ons, we kunnen zo namelijk rekening houden met de reactie van uw gevel op het zandstralen. Hiermee sluiten we de mogelijke schade uit.

Kosten

Wij gaan altijd voor het maximale resultaat. Want na de reiniging dient uw gevel er weer als nieuw uit te zien. Dit doen wij wel tegen de laagst mogelijke prijs. Doordat er verschillende factoren meespelen is er geen vaste prijs per m2 voor gevelreiniging.

Hieronder ziet u waar de prijs bij ons uit opgebouwd is:

Prijsopbouw
  • Uurtarief werknemer
  • Machinekosten
  • Brandstof voor de machines
  • Reiskosten

Uw gevel laten zandstralen in Tiel, Den Bosch, Veenendaal of andere plaatsen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet u precies welke prijs u kan verwachten bij uw situatie.

Vragen? Stel ze gerust

Bent u geïnteresseerd in gevelreiniging? Neem gratis en vrijblijvend contact op, zodat we kunnen kijken of deze techniek voor uw gevel geschikt is. Is dat niet het geval? Dan helpen wij u om te kijken welke methode wel voor u geschikt is.

Bekijk hier onze andere gevelreiniging soorten.Particulier

Bulkhof 4, Tricht

De eigenaren van deze woning in Tricht wilden hun vervuilde gevel laten reinigen. Met als doel om het weer een frisse en schone uitstraling te geven. Als Boeters Bedrijfsdiensten bieden we meerdere soorten gevelreiniging aan, uiteindelijk is de keuze gevallen op zandstralen. Bij zandstralen kunnen de stenen namelijk niet beschadigd raken, maar krijgen ze wel de natuurlijke schone uitstraling terug.

Naast reiniging hebben de bewoners gekozen om de gevel te laten impregneren. De woning blijft hierdoor beschermd tegen intrekkend vocht en vuil. Zo kan je langer genieten van het resultaat.​
Gevel zandstralen - Particulier Tricht 1 Gevel zandstralen - Particulier Tricht 2 Gevel zandstralen - Particulier Tricht 3

Particulier


De bewoners van dit huis wilden weer een frisse en verzorgde gevel. Boeters Bedrijfsdiensten koos om de gevelreiniging techniek softstralen toe te passen. Als eerst is er een proefstuk gezet om een idee te krijgen van het eindresultaat. Vervolgens zijn we met onze torbo straalunit aan de slag gegaan. Er is een hele fijne korrel straalzand gebruikt.

Na de gevelreiniging zijn de muren geïmpregneerd. Het eindresultaat blijft zo langer zichtbaar.
Gevel zandstralen - Particulier Softstralen Gevel zandstralen - Particulier Softstralen Gevel zandstralen - Particulier Softstralen Gevel zandstralen - Particulier Softstralen Gevel zandstralen - Particulier Softstralen

Particulier

Wadenoijen

In Wadenoijen zijn wij aan de slag gegaan voor een particuliere woning. Hiernaast ziet u de voor en na foto van het project. Een enorm verschil, het aanzicht van de woning is weer fris.

Door middel van softstralen is het gewenste resultaat bereikt. Tijdens de werkzaamheden is er gebruikt gemaakt van een steiger en alle ramen en kozijnen zijn van te voren netjes afgeplakt. Zo voorkomen we schade.

De bewoners kunnen nu weer genieten van een schone gevel die er als nieuw uitziet.
Gevel zandstralen - Particulier Wadenoijen Gevel zandstralen - Particulier Wadenoijen


Contact

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.