Gratis offerte

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevelreiniging

Professionele reiniging voor een frisse uitstraling van uw gevel, vaak binnen 1 dag geregeld.


Uw gevel laten reinigen, maar niet precies weten wat daarbij allemaal komt kijken. Logisch dat u misschien met bepaalde vragen zit, zoals:
 • Wie komt mijn gevel reinigen?
 • Wat als mijn stenen beschadigen?
 • Gebeurt de gevelreiniging wel milieuvriendelijk?
Met meer dan 14 jaar ervaring en vele tevreden klanten zijn wij de betrouwbare partij om uw gevel te reinigen.

Hoe wij het aanpakken?

Het komt vaak voor dat de gevels van woningen en gebouwen met de jaren vuil worden. Dit kan komen door het weer, maar ook door vandalisme. Bijvoorbeeld graffiti dat op uw gevel aangebracht is. Wilt u weer een brandschone gevel? Gevelreiniging is dé oplossing.

Voor gevelreiniging hebben wij harde werkers in dienst die u graag helpen met al uw vragen. We zullen u altijd voorzien van eerlijk advies. Bijvoorbeeld wanneer we uw vervuilde gevel in sommige gevallen maar beperkt kunnen reinigen wegens permanente beschadiging. Ook voldoen we aan alle milieu eisen. Tenslotte, afspraak = afspraak. Eerlijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij doen wat we zeggen en wat we doen, doen we goed.

Bent u al overtuigd, wilt u een proefstuk laten zetten of onze prijs per m2 weten? Neem gerust contact op. Wilt u meer weten over ons, lees dan snel verder.
Al meer dan 14 jaar de specialist in gevelreiniging

Al meer dan 14 jaar de specialist in gevelreiniging

Sinds 2006 reinigen wij veilig, betrouwbaar en professioneel stenen en glasgevels. Dit doen wij met eigen apparatuur dat ons in staat stelt de meest vervuiling te verwijderen. Zelfs het meest hardnekkige vuil dat op uw gevel aangebracht is. U kunt bij ons terecht als particuliere en zakelijke klant. We zijn met gevelreiniging voornamelijk actief in Tiel en omgeving.
“We hebben het mooiste huis uit de straat”
- particulier Tricht
Bekijk meer projecten
Wij werken alleen met gekwalificeerd en opgeleid personeel. Hierdoor kunnen wij het beste resultaat leveren. Wij vinden het belangrijk om een hoge kwaliteit te leveren tegen een schappelijke prijs. Lees hieronder meer over de kosten die nodig zijn voor de gevelreiniging.
Waarom gevelreiniging?

Waarom gevelreiniging?

Een schone gevel is voor zowel particulieren als bedrijven erg belangrijk. Het zorgt namelijk voor een nette uitstraling. Echter, is dit niet de enige reden waarom gevelreiniging belangrijk is. Gevelreiniging zorgt voor een betere staat van uw gevel en draagt bij aan de levensduur van uw pand.

Hierdoor wordt de waarde van uw woning of gebouw ook verhoogd. Tot slot zorgt gevelreiniging ervoor dat toekomstige schade voorkomen wordt en uw gevel in de toekomst minder vaak onderhouden hoeft te worden.

Door middel van gevelreiniging verwijderen wij alle aanslag en vervuiling, dat op uw gevel aangebracht is. Gevelreiniging is een belangrijke vorm van onderhoud en wordt daarom ook steeds populairder in Nederland. Het is mogelijk om uw gevel zelf te reinigen, maar u kunt deze taak het beste aan een professional uitbesteden. Wij kunnen uw gevel reinigen en impregneren, waarbij we de klus netjes achterlaten. U bent verzekerd van het best mogelijke resultaat.

Gevelreiniging - Uitbesteden

Gevelreiniging uitbesteden

U kunt het reinigen van uw gevel het beste uitbesteden aan een professional, zoals Boeters Bedrijfsdiensten. Wanneer u gevelreiniging door een specialist laat uitvoeren bent u verzekerd van een goed resultaat. Hier zijn diverse redenen voor:

Reinigingsmethode
Als professional weten we precies welke reinigingsmethode bij welke gevel en situatie past. Het toepassen van de verkeerde reinigingsmethode, kan vervelende gevolgen hebben. Het kan afbreuk doen aan uw gevel. Wij voorzien u van het beste advies en leveren een maximaal resultaat.

Reinigingsmiddelen
Wij werken met professionele gevelreinigingsmiddelen. Daarnaast weten onze experts exact hoe de middelen gebruikt en toegepast dienen te worden. Uw gevel is daardoor binnen de kortste keren brandschoon.

Impregneren
Na het reinigen van uw gevel is het verstandig om uw gevel te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat uw gevel vocht afstoot. Hierdoor hecht vuil zich minder snel, waardoor er minder vuil op uw gevel aangebracht zal worden. In het vervolg blijft je gevel nu langer schoon. Boeters Bedrijfsdiensten kan uw gevel zowel reinigen als impregneren.
De kosten voor gevelreiniging

Gevelreiniging kosten

Wij willen u het gewenste resultaat garanderen voor de laagst mogelijke prijs. Er is geen vaste prijs per m2 voor het reinigen van uw gevel, omdat verschillende factoren de prijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van uw gevel en het soort vuil wat op de gevel is aangebracht. Door onderstaand een offerte aan te vragen kunnen we u voorzien van de totale kosten.

Hieronder ziet u waar de prijs bij ons uit opgebouwd is:

Prijsopbouw
 • Uurtarief werknemer
 • Machinekosten
 • Brandstof voor de machines
 • Reiskosten
 • Type gevelreiniging (stoom, chemisch, zandstralen of impregneren)

Uw gevel laten reinigen in Tiel, Geldermalsen, Den Bosch, Oss, Veenendaal of andere plaatsen? Neem gerust contact op.

Gevelreiniging - Proefstuk laten zetten

Proefstuk laten zetten

Om een goede indicatie te kunnen geven van de prijs voor het schoonmaken van uw gevel is het handig om een proefstuk te laten zetten. Oftewel, (ongeveer) een vierkante meter van uw gevel door ons laten reinigen. Dit zal u en ons ook een goed beeld geven van het eindresultaat en de totale kosten. Vanzelfsprekend beantwoorden we al uw vragen over gevelreiniging en bespreken we uw wensen.
“Ons huis is weer hersteld, zoals het was”
- particulier Bussum
Bekijk meer projecten
De offerte zal op basis van uw wensen worden opgesteld. Vraag deze snel aan en uw gevel zal binnen de kortste keren weer stralen!
Voorkom schades en geniet van een frisse uitstraling

Reiniging en onderhoud

Het onderhouden van uw gevel is niet alleen van belang voor de representativiteit van uw gebouw maar ook voor het voorkomen van toekomstige schade, zoals scheuren in de gevel.

Gevelreiniging en onderhoud kunnen de uitstraling, levensduur en waarde van uw woning of bedrijfspand verhogen. Ieder pand is anders en elke soort vervuiling is uniek. Onze professionals analyseren kritisch het nodige onderhoud en vuil op de gevels. Zo komt u in de toekomst niet voor verassingen te staan. Na overleg voeren wij graag voor u de juiste reiniging uit.

U kunt bij Boeters Bedrijfsdiensten naast het reinigen van gevels ook terecht voor onder andere glasbewassing, dieptereiniging of een schoonmaakbedrijf.


Veelgestelde vragen
Wat kost een gevel laten reinigen?
De kosten kunnen, door verschillende factoren, per gevel verschillen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van het oppervlak (m2) van de te reinigen gevel, het soort vervuiling, de reinigingstechniek en de bereikbaarheid van het te reinigen oppervlak.

Wij stellen graag een offerte voor u op.
Wat is een gevelreiniging?
Gevelreiniging betekent het reinigen van de gevel. Het is slim om regelmatig gevelonderhoud uit te voeren, zoals reinigen. Hierdoor wordt aanslag verwijderd en verdwijnt het vuil.
Hoe wordt een gevel gereinigd?
Wij reinigen uw gevel met de techniek die het meest effectief is voor uw gevel en de soort vervuiling. Zo kunnen wij de gevel stoomcleanen, chemisch reinigen, zandstralen en ter bescherming impregneren.
Waarom gevelreinigen?
Een gevel is erg bepalend voor de uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Het is daarom van belang dat deze er netjes en verzorgd uitziet. Dit kan door uw gevel professioneel te laten reinigen. Daarnaast beschermt het uw gevel tegen eventuele schade en krijgt uw gevel een langere levensduur.
Worden stenen beschadigd bij het reinigen?
Stenen in een (redelijk) goede staat zullen niet beschadigd raken. Wanneer de stenen zich in een slechte conditie bevinden, uitgedroogd of poreus, wordt er een manier gezocht om weinig tot geen schade aan te brengen. We houden zowel voor als tijdens het reinigen goed rekening met de achtergrond en uw wensen. Zo bereiken wij een zo mooi mogelijk resultaat.
Kan het glas- en verfwerk beschadigen bij gevelreiniging?
Uw ramen en kozijnen worden ter bescherming afgeplakt. Wanneer er goed is geschilderd zullen er geen problemen ontstaan. Echter, wanneer er een slechte hechting met de ondergrond is, kan het voorkomen dat er incidenteel verfwerk afbladdert bij het verwijderen van de afplaktape. Over het algemeen kunnen wij uw glas- en verfwerk goed beschermen.
Is het reinigen van gevels altijd mogelijk?
Dit is afhankelijk van de achtergrond en het resultaat dat wordt gewenst. Door een proefstuk te zetten achterhalen we hoe de stenen op de reiniging reageren. U kunt zo direct controleren of u tevreden bent met het resultaat.
Hoeveel tijd kost het om een gevel te laten reinigen?
Gemiddeld hebben wij binnen een dag uw gevel gereinigd. Het is afhankelijk van de grootte van uw gevel.
Komt er veel vuil vrij tijdens het reinigen van de gevel?
Bij het reinigen komt er zand en stof vrij. Uiteraard moeten ramen en deuren tijdens de werkzaamheden gesloten zijn. Hierdoor zal u binnen geen last hebben van vuil. Buiten zorgen wij na afloop ervoor dat u onze komst alleen terug ziet aan de schone gevel.

Welke soorten gevelreiniging zijn er?

Bij Boeters Bedrijfsdiensten maken we gevels schoon op verschillende manieren. Er zijn vele soorten vervuiling waar uw gevel mee te maken kan krijgen. Elk type gevel vervuiling vraagt om een andere vorm van gevelreiniging. Wanneer graffiti op uw gevel aangebracht is vereist dit een andere aanpak dan een gevel met mos reinigen.

Een manier van gevelreiniging is het reinigen met stoom. Stoomcleanen wordt vaak gebruikt als er milde aanslag op de gevel zit, zoals mos of klimop. Daarnaast heb je chemische reiniging. Dit is vooral voor heftigere aanslag zoals verfresten en roet. De variant voor hardnekkig vuil zoals graffiti is zandstralen. Hiermee reinig je de gevel vervolgens onder grote druk, waardoor het vuil verdwijnt.

Om beschadigingen aan je gereinigde muur te voorkomen, is het verstandig om de gevel na het reinigen te laten impregneren. Door het impregneren van de gevel zorgt u ervoor dat er geen water meer wordt opgenomen of doorgelaten door de muur. Daarnaast zijn er andere bijkomende voordelen, zoals het laagje dat ervoor zorgt dat de muur brandvertragend is. Ook zorgt het laagje ervoor dat nieuwe stoffen, zoals mos of graffiti, in de toekomst makkelijk te verwijderen zijn.

Door jarenlange ervaring weten wij exact hoe we het vuil moeten aanpakken. We bereiken zo het maximale resultaat zonder de gevel te beschadigen. Lees meer over de verschillende gevelreiniging soorten die wij aanbieden:Stoomcleanen gevel

Chemische reiniging gevel

Zandstralen gevel

Impregneren gevel

Soorten vervuiling

Bij Boeters Bedrijfsdiensten verdelen we de verschillende soorten vervuiling onder in drie verschillende categorieën:

Lichte vervuiling

Lichte vervuiling

Onder lichte vervuiling plaatsen we vervuiling zoals bijvoorbeeld mos, algen, spinnenwebben, etc. Voor deze categorie is het stoomcleanen van uw gevel in veel gevallen voldoende om het vuil te verwijderen. Bij deze gevelreiniging techniek wordt heet water gebruikt in combinatie met hoge druk. Dit zorgt ervoor dat vuil loslaat van de muur. Deze manier van reiniging kost gemiddeld 5 euro per m2.
Matige vervuiling

Matige vervuiling

Bij zwaardere vormen van vervuiling, zoals verfresten, muuruitslag, recent aangebrachte graffiti, of aanslag van roet is het in sommige gevallen mogelijk om gebruik te maken van stoomcleanen. In veel gevallen zal het echter nodig zijn om gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen of zelfs zandstralen. De meest gebruikte gevelreiniging techniek voor matige vervuiling is chemische reiniging met chemisch reinigingsmiddel, wat gemiddeld 15 euro per m2 kost.
Zware vervuiling

Zware vervuiling

Zware vervuiling op uw muur vraagt om speciale aandacht. Het gaat in deze gevallen bijvoorbeeld om graffiti verwijderen die langere tijd op uw muur aanwezig is. Of meerdere lagen graffiti die over elkaar aangebracht zijn, ook valt roetaanslag waar al jaren niets aan gedaan is hieronder. In deze gevallen is zandstralen van uw gevel de beste optie om het meest optimale resultaat te behalen. De meest gebruikte gevelreiniging techniek voor zware vervuiling is zandstralen, wat gemiddeld 15 euro per m2 kost.
 
Heeft u vragen over gevelreiniging? Neem contact op of bekijk onze veelgestelde vragen sectie.

Contact

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.