Gratis offerte

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren.

Damwand reinigen


Het reinigen van uw damwand zorgt voor een nette uitstraling van uw pand en verlengd de levensduur aanzienlijk.

Een damwand is een grond- en /of waterkerende constructie, die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. Veel bedrijfspanden bestaan uit een damwandprofiel.

Damwanden krijgen in de loop der jaren vele weersomstandigheden te verduren. Vuil op de damwand zorgt op lange termijn voor schade aan de damwand (veelal roest en/of verkleuringen). De levensduur van uw bedrijfspand zal dus verminderen.

Om verwaarlozing te voorkomen dient de damwand van uw bedrijfspand regelmatig gereinigd te worden.

Welk type reiniging?

De behandeling van de damwand is afhankelijk van de staat van de damwand en welke invloeden de damwand momenteel mee te maken heeft of heeft gehad.

Boeters Bedrijfsdiensten kan dit beoordelen en weten als echte vakmannen welke soort reiniging het meest geschikt is voor uw bedrijfspand.

Al meer dan 10 jaar ervaring

Boeters Bedrijfsdiensten reinigt al sinds 2006 veilig, betrouwbaar en professioneel damwanden, gevels en glasgevels.

Wat wij u bieden:
  • Nette prijzen
  • Offerte binnen enkele dagen
  • Moderne apparatuur
  • Korte aanlooptijden
  • Ervaren vakmannen
  • Minimale overlast tijdens werkzaamheden
We kunnen het meest hardnekkige vervuiling verwijderen en bestrijden. Het onderhouden van uw damwand is niet alleen van belang voor de representativiteit van uw gebouw maar ook voor het voorkomen van toekomstige schade, zoals scheuren in de damwand. Ieder pand is anders en elke soort vervuiling is uniek. Boeters Bedrijfsdiensten is uw partner in damwandreiniging.

U kunt bij Boeters Bedrijfsdiensten naast damwandreiniging ook terecht voor dieptereiniging, glasbewassing glasbewassing, gevelreiniging of voor een professioneel schoonmaakbedrijf.

Waslaag

Wilt u voorkomen dat vuil zich in de toekomst eenvoudig hecht aan uw damwand? Dan kan Prova Reiniging uw damwand na het reinigen voorzien van een waslaag.

Soorten vervuiling


Bij Boeters Bedrijfsdiensten verdelen we de verschillende soorten vervuiling onder in drie verschillende categorieën: lichte vervuiling, matige vervuiling en zware vervuiling.

Damwand reinigen - Lichte vervuiling

Lichte vervuiling

Onder lichte vervuiling plaatsen we vervuiling zoals bijvoorbeeld algen, mos, spinnenwebben, etc. Voor deze categorie is het stoomcleanen van uw damwand in veel gevallen voldoende om het vuil te verwijderen.

De meest gebruikte techniek voor lichte vervuiling is stoomcleanen, wat gemiddeld €5,- per m2 kost.
Damwand reinigen - Matige vervuiling

Matige vervuiling

Bij zwaardere vormen van vervuiling, zoals muuruitslag, recent aangebrachte graffiti, verfresten, of aanslag van roet is het in sommige gevallen mogelijk om gebruik te maken van stoomcleanen. In veel gevallen zal het echter nodig zijn om gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen of zelfs zandstralen.

De meest gebruikte techniek voor matige vervuiling is chemische reiniging, wat gemiddeld €15,- per m2 kost.
Damwand reinigen - Zware vervuiling

Zware vervuiling

Vaak vraagt zware vervuiling op uw muur om speciale aandacht. Het gaat in deze gevallen bijvoorbeeld om graffiti die langere tijd op uw muur aanwezig is, als er meerdere lagen graffiti over elkaar aangebracht zijn, of roetaanslag waar al jaren niets aan gedaan is. In deze gevallen is het zandstralen van uw damwand de beste optie om het meest optimale resultaat te behalen.

De meest gebruikte techniek voor zware vervuiling is zandstralen, wat gemiddeld €15,- per m2 kost.


Soorten damwand reiniging


Bij Boeters Bedrijfsdiensten kunt u voor verschillende soorten damwand reiniging terecht. Er zijn vele soorten vervuiling waar uw damwand mee te maken kan krijgen. Elk type vervuiling van uw damwand wordt gereinigd op een andere manier. De verschillende manieren van damwand reiniging zijn:


Stoomcleanen

Chemische reiniging

Zandstralen

Impregneren

Kosten


De kosten voor het reinigen van uw damwand variëren per opdracht. Dit is afhankelijk van de vervuiling, de grootte van uw bedrijf en de bereikbaarheid van het damwandprofiel dat schoongemaakt dient te worden. Graag komen wij bij u op locatie om offerte op maat op te stellen voor het schoonmaken van het damwandprofiel aan uw bedrijfspand. Zo weet u direct waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u meer weten over damwandreiniging van Boeters Bedrijfsdiensten? Neem dan contact op of bel 0344 60 70 96!


VvE de Waker

C. de Kleijnstraat 46, Tiel

Aan dit VvE gebouw was ongewenst graffiti aangebracht en vandaar is Boeters Bedrijfsdiensten ingeschakeld om het te reinigen. De graffiti was aangebracht op een stenen muur met een gladde baksteen. Daarom is er bij deze gevelreiniging gekozen om chemicaliën te gebruiken.

De graffiti is vervolgens met een hogedrukreiniger en warm water afgespoten. Hierdoor is de baksteen onbeschadigd gebleven en is de graffiti door middel van gevelreiniging volledig verdwenen. ​
 Damwand reinigen - VvE de Waker Tiel 1 Damwand reinigen - VvE de Waker Tiel 2

Bierman Advocaten

Laan van Westroijen 4, Tiel

Vanuit de eigenaren van dit pand kwam de vraag of we de totale buitengevel konden reinigen. Deze gevelreiniging bestond uit trespa gevelbeplating reinigen, glasbewassing en de lichtbuizen reinigen.

Allereerst hebben wij met behulp van hogedrukreiniging alle algen weggespoten. Vervolgens hebben we alles nagewassen met ons osmose systeem. Hierdoor zijn de laatste resten vuil verwijderd en droogt alles streeploos op. Voor een groot gedeelte van de gevelreiniging hebben we gebruik gemaakt van een hoogwerker.
Damwand reinigen - Bierman Advocaten Tiel 1

Particulier

Bulkhof 4, Tricht

De bewoners van deze woning in Tricht wilden een gevelreiniging laten uitvoeren. Dit om de woning weer een frisse en schone uitstraling te geven. Wij als Boeters Bedrijfsdiensten bieden meerdere soorten gevelreiniging aan en uiteindelijk is de keuze gevallen op zandstralen. Bij zandstralen kunnen de stenen namelijk niet beschadigd worden, maar krijgen ze wel de natuurlijke schone uitstraling terug.

Naast de gevelreiniging hebben we de gevel geïmpregneerd zodat deze beschermd blijft tegen intrekkend vocht en vuil. Hierdoor zal de gevel langer schoon blijven en geniet u langer van het resultaat.​
Damwand reinigen - Particulier Tricht 1 Damwand reinigen - Particulier Tricht 2 Damwand reinigen - Particulier Tricht 3

Particulier

Spoorbaanweg 35, Rhenen

Deze geverfde woning staat in het groenrijke gebied van Rhenen. Doordat de woning in een groenrijk gebied staat zal de gevel sneller vervuild raken door groene aanslag. Gelukkig bieden wij met gevelreiniging de juiste oplossing voor dit probleem.

Voor deze gevelreiniging hebben we een gepaste hogedrukreiniging uitgevoerd met licht verwarmd water. Op deze manier zal de verf niet oplossen en blijft de woning in uitstekende staat. ​
Damwand reinigen - Particulier Rhenen 1 Damwand reinigen - Particulier Rhenen 2 Damwand reinigen - Particulier Rhenen 3

Agro business park

Wageningen

Voor een pand op het Agro Business Park in Wageningen voeren wij de periodieke glasbewassing al langere tijd uit. Na het goede werk dat wij geleverd hebben kwam er een extra opdracht, namelijk een opdracht voor gevelreiniging.

De gevelreiniging is uitgevoerd door middel van een hogedrukreiniger met warm water en een hoogwerker. Ten slotte hebben we de glasbewassing uitgevoerd, als aanvulling op de uitgevoerde gevelreiniging.
Damwand reinigen - Agro Business park Wageningen 1 Damwand reinigen - Agro Business park Wageningen 2 Damwand reinigen - Agro Business park Wageningen 3

Huisartsenpraktijk

Ommeren

In Ommeren waren de oranje dakpannen van de huisartsenpraktijk bijna niet meer zichtbaar. Dit kwam door de mosgroene laag die over het dak lag. De dakpannen kleurden bruin en het dak zag er onverzorgd en enigszins verwaarloosd uit. Hierdoor was het dak zeer zeker toe aan een gevelreiniging, zodat het zijn oranje kleur weer met trots kan presenteren.

Om het dak schoon te maken is gebruik gemaakt van een hogedrukreiniger. Verder heeft Boeters Bedrijfsdiensten voor vertrek alles rondom de praktijk weer opgeruimd. Wij zijn er namelijk voorstander van om zowel het dak als de omgeving netjes en verzorgd achter te laten na onze komst.
Damwand reinigen - Huisartsenpraktijk Ommeren 1 Damwand reinigen - Huisartsenpraktijk Ommeren 2 Damwand reinigen - Huisartsenpraktijk Ommeren 2

Particulier

Bussum

In Bussum kregen wij opdracht om verf te verwijderen van een bakstenen gevel. De bakstenen gevel was jaren geleden wit geschilderd, maar zou nu weer verwijderd worden en zijn oorspronkelijke kleur terug krijgen.

Dit hebben wij gedaan door middel van een milieuvriendelijk afbijtmiddel. Hierbij wordt het afbijtmiddel op de bakstenen aangebracht en zal de witte verf afgebroken worden. Dit proces is nog tweemaal herhaald en om de laatste verfresten te verwijderen is de gevel nog licht na gestraald met kalk.

Al deze stappen hebben geresulteerd in een schone gevel waarbij de bakstenen zijn oorspronkelijke kleur weer terug hebben gekregen. De groene kleur van het milieuvriendelijke afbijtmiddel is geheel verdwenen, evenals de witte verf.
Damwand reinigen - Particulier Bussum 5 Damwand reinigen - Particulier Bussum 1 Damwand reinigen - Particulier Bussum 2 Damwand reinigen - Particulier Bussum 3 Damwand reinigen - Particulier Bussum 4

Contact

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te informeren.